Már elérhető az OVF árvízi kockázatot jelző interaktív térképe

Akár egy konkrét címre rákeresve bárki ellenőrizheti az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) péntektől elérhető online térképén, hogy a lakhelyét mennyire veszélyezteti az árvíz – hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

A Híradóban közölték: a térkép segítségével könnyen ellenőrizhető, egy adott épületet elönthet-e az ár, mennyire van árvízveszélynek kitéve.

A műsorban Láng István, az Országos Műszaki Irányító Törzs vezetője azt mondta: az árvízi fejlesztések, töltésépítések önmagukban nem elegendőek a biztonság megteremtéséhez. Szükség van arra is, hogy a lakosság tudja, mit jelent az árvízveszély, hogyan kell ellene védekezni, illetve tudatában legyen annak, hol él, hiszen az árvízi kockázat szempontjából Magyarország a legveszélyeztetettebb ország Európában – tette hozzá.

A geoportal.vizugy.hu/elontes címen péntektől elérhető térkép fejlesztésekor az volt a cél, hogy az egyszerű, átlátható és célratörő legyen, a megjelenített tartalom pedig gyorsan értelmezhető, hiszen a lakosság tájékoztatására készült – közölte az OVF. 

Hozzászólások

Legfrissebb hírek
Kövessen minket itt is!
Támogatónk