Pilot Projekt a Budapest Mentőszervezettel

Valami új kezdődik. A GAMMA Műszaki Zrt. segítségével új pilot projekt indult útra. A projekt célja, hogy a Budapest Mentőszervezet önálló ABV képeségekkel rendelkezzen. Első lépésként 3 tagszervezet került bevonásra, köztük a Dr. Sztanek Endre Alapítvány.

Az ABV képességek, vagyis az atom-biológiai-vegyi katasztrófák, fegyverek elleni védelemre való felkészültség érthető módon rendkívül fontos terület napjainkban. Fontos, hogy az önkéntes mentőszervezetek is felkészültek legyenek egy ilyen speciális helyzetben is. A megfelelő helyzetfelismerés, a veszélyforrás azonosítása és a hivatalos szervekkel való együttműködés pedig nélkülözhetetlen a lakosság védelmében.

A tagszervezetek kiválasztott képviselői a projekt keretében az elméleti képzésen kívül, a gyakorlatban ismerkedhetnek meg a a vegyi felderítés eszközeivel, a katasztrófavédelmi mobil laboratóriumok felszereléseivel és a Honvédségnél rendszeresített eszközökkel is.

Fotók: Budapest Mentőszervezet
Kapcsolódó cikkek
Polgári védelmi oktatás óvónőknek 2016. június 21-én
Az elmúlt nevelési évben több óvodában kezdtük meg az óvodapedagógusok felkészítését Alapítványunk oktatási programjának bevezetésére. A továbbképzés során az Alapítvány bázis óvodájában, a Kőbányai Csodafa Óvodában, az év során különféle tevékenységformák ...
A játék bármikor valóság lehet! (videó)

Hozzászólások

Legfrissebb hírek
Kövessen minket itt is!
Támogatónk