Szmogriadó: az átmeneti javulás ellenére indokolt a tájékoztatási fokozat fenntartása

A tegnapi mérések alapján bár a javuló meteorológiai helyzetben a szálló por szennyezettségi szintje kismértékben csökkent, de több mérőponton még mindig meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket – írja tájékoztatásában a Budapest Portál.

Budapest Főváros Önkormányzatának közleménye szerint az átmeneti javulásnak köszönhetően a riasztási küszöbértéket már egyik fővárosi mérőállomás eredménye sem lépte túl, ezért már biztos, hogy holnap emiatt nem lesz szükség a forgalomkorlátozásra.

Mint írták: Tarlós István főpolgármester köszönetet mond azoknak, akik felismerték a helyzet komolyságát, és továbbra is korlátozzák autóhasználatukat, különösen a fekete színű, hatszögletű plakettel ellátott, legszennyezőbb gépjárművek üzembentartói, és a közösségi közlekedést részesítik előnyben.

Köszönetet mondanak közleményükben az ipari pontforrások, kémények azon üzemeltetőinek is, akik társadalmi felelősségvállalásuk megnyilvánulásaként önkéntesen korlátozzák a helyhez kötött légszennyező pontforrásaik porkibocsátását. Továbbá köszönik az együttműködést azoknak is, akik mérsékelik a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát.

Végül hozzátették: Budapest vezetése továbbra is számít a fővárosiak együttműködésére abban, hogy a fővárosi szmoghelyzet romlása, a korlátozó intézkedések bevezetése elkerülhető legyen!

A szmoghelyzettel kapcsolatosan folyamatosan frissülő információk a Budapest Portálon és a Fővárosi Önkormányzat Twitter oldalán is elérhetők. 

Kapcsolódó cikkek
Budapest, 2016. január 25.
Sûrû szmog Budapest felett, elõtérben Vérmezõ fái, mögötte az Alkotás út 2016. január 25-én. A levegõ magas szállópor-tartalma miatt Tarlós István fõpolgármester Budapesten elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
A Budapest Portálon ma megjelent közlemény szerint a tegnapi mérési adatok alapján a lassan javuló időjárási körülményeknek köszönhetően a szálló por szennyezettségi szintje tovább csökkent, azonban egy mérőpont esetében még ...
Tarlós István elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatának megszüntetését
Tarlós István főpolgármester elrendelte Budapesten a szmogriadó tájékoztatási fokozatának feloldását, miután szerdán a szálló por szintje már egy fővárosi mérőponton sem haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket - közölte a Főpolgármesteri ...
Budapesten indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának elrendelése
A kisméretű szálló por egy napra számított átlageredménye szombaton a főváros 10, vasárnap 11 mérőpontján meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, utóbbi esetben 4 mérőponton a riasztási küszöbértéket is - olvasható a Budapest Portálon megjelent ...
Kiterjesztik a budapesti forgalomkorlátozást szmogriadó esetén
Bővítette a szmoghelyzeti riasztási fokozatban a forgalomkorlátozás által érintett járművek körét szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés. A korábbi korlátozás által érintett környezetvédelmi osztályokba sorolt járműveken túl érintettek lettek az Euro-2-es benzines ...
Szmogriadó: a lassú javulás mellett továbbra is indokolt
Tarlós István elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatának megszüntetését
Budapesten indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának elrendelése
Kiterjesztik a budapesti forgalomkorlátozást szmogriadó esetén

Hozzászólások

Legfrissebb hírek
Kövessen minket itt is!
Támogatónk